Ledenvergadering met bedrijfsbezoek Daikin

laatste kans voor BIV UREN!

 

De inbreng in nijverheid in een vennootschap: Naar een nieuw model van projectvergoeding?

 

Het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen bevat een verruimde toepassing van de “inbreng in nijverheid” in een vennootschap. Een inbreng in nijverheid houdt in dat men “activiteiten inbrengt” in een vennootschap in ruil voor aandelen.

 

Diverse vragen stellen zich hierbij: Op welke wijze wordt de “in te brengen eigen nijverheid” gewaardeerd binnen een globaal project? Is een dergelijke inbreng definitief of kan deze nog worden aangepast of zelfs (gedeeltelijk of geheel) worden teruggedraaid?

 

Wat met de fiscale positie van de inbrenger van de nijverheid, en wat met de fiscale positie van de vennootschap die de inbreng geniet? Tal van planningsopportuniteiten, maar ook tal van vragen, zowel vennootschapsrechtelijk als fiscaal…

 

Mr Geert De Neef, advocaat-vennoot Lydian en afgevaardigd bestuurder IVV, bespreekt de kernpunten van deze nieuwe regeling en beantwoordt graag Uw vragen”.

 

 

Daaraan gekoppeld voorziet onze partner Daikin een presentatie. Na de lunch wordt u rondgeleid in de fabriek van maar liefst 26.000m²

 

Praktische afspraken

 

08u15: Welkomstkoffie bij de kantoren van feXpro - Industriepark 3a - Zwijnaarde, 9052 Zwijnaarde

08u45: Vertrek met bus naar Daikin

10u15: Start van de ledenvergadering

12u00: Lunch

13u00: Fabrieksbezoek 

16u00: Verwachte aankomst bij feXpro 

 

We voorzien een bus maar uiteraard staat u vrij  om zelf naar Daikin te rijden. 

 

Adres Daikin: Zandvoordestraat 300 - 8400 OOSTENDE

 

Met vriendelijke groeten 

 

Glenn Geyssens

Voorzitter feXpro 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ledenvergadering met bedrijfsbezoek te Recticel Insulation

 

Bent u al ingeschreven?

 

- BIV uren aangevraagd

- Interessante onderwerpen

- Beperkte plaatsen

- Bezoek onze partner Recticel 

 

 

 IVV NIEUWS: Vastgoedaankoop: Voordelige fiscale afschrijvingsregels lopen eind dit jaar af!

 

Vastgoedaankoop: voordelige fiscale afschrijvingsregels lopen eind dit jaar af!

 

Gepubliceerd door IVV op 17 juli 2019

De afschrijvingsregels voor vennootschappen die vastgoed aankopen, ondergaan belangrijke wijzigingen vanaf 1 januari 2020.

Momenteel hebben “kleine” vennootschappen nog steeds het recht om een volledige jaarlijkse afschrijving fiscaal af te trekken in het jaar van de vastgoedaankoop zelf.

Dit betekent dat een vastgoedaankoop in november van jaar X, toch recht geeft op een volledige afschrijvingsannuïteit in jaar X.

Kleine vennootschappen zijn vennootschappen met rechtspersoonlijkheid die op balansdatum van het laatst afgesloten boekjaar niet meer dan één van de volgende criteria overschrijden:

• Jaargemiddelde van het aantal werknemers: 50
• Jaaromzet, exclusief btw: 9.000.000 euro
• Balanstotaal: 4.500.000 euro

Grote vennootschappen kunnen hun vastgoedaankoop slechts “pro rata temporis” in aftrek brengen, dit wil zeggen in verhouding tot het tijdstip waarop het vastgoed wordt aangekocht. Een vastgoedaankoop in november zal fiscaal enkel voor november en december van dat jaar als fiscale kost mogen geboekt worden.

De fiscale gunstregeling voor kleine vennootschappen loopt nu ten einde: met ingang van 1 januari 2020 moeten ook kleine vennootschappen verplicht “pro rata temporis” afschrijven.

Ook het zogenaamde “degressieve afschrijvingssysteem” vervalt op 1 januari 2020. Degressieve afschrijvingen laten toe om een vastgoedinvestering in de aanvangsfase voor een hoger bedrag af te schrijven. Op vanaf 1 januari 2020 gedane vastgoedinvesteringen zal niet meer degressief kunnen worden afgeschreven.

Tot slot blijven kleine vennootschappen nog steeds vrij om de bijkomende kosten op vastgoedaankopen (notariskosten, makelaarskosten, andere éénmalige bijkomende kosten, enz.) ook na 1 januari 2020, hetzij in één keer fiscaal af te trekken, hetzij op langere termijn af te schrijven. Indien de kleine vennootschap ervoor opteert om de kosten af te schrijven in plaats van als een éénmalige kost af te trekken, zal dit voortaan echter wel volgens hetzelfde afschrijvingsritme als de vastgoedinvestering zelf moeten geschieden, en dus niet meer volgens een zelf gekozen korter afschrijvingsritme (zoals nu nog steeds kan).

Conclusie: Wie optimaal van de huidige gunstige fiscale afschrijvingsregels wil genieten, kijkt bij voorkeur uit om nog dit jaar zijn vastgoedinvestering concreet vorm te geven!

 


Handboek aannemingsrecht: exclusieve aanbieding voor feXpro-leden

CIB/feXpro-lid en juridisch adviseur van CIB Oost-Vlaanderen/feXpro, Meester Frank Burssens schreef een nieuw boek over aannemingsrecht.

Een must have binnen de vastgoedwereld. FEXPRO en CIB-leden kunnen het uitgebreide naslagwerk nu aanschaffen aan verminderde prijs!

Alle informatie vindt u in de folder in de bijlage.


Lees verder:

Te huur: Kantoorruimte te Zwijnaarde

In ons CIB-gebouw te Zwijnaarde is er sinds kort een kantoorruimte vrijgekomen.

Het betreft een kantoor op de 1ste verdieping: 20m² (4,65 x 4.3) .

  • Het kantoor is voorzien van individuele airco en bij het gebouw is er ook een parking.
  •  
  • Terschikkingstellingsovereenkomst van € 400/maand excl. 21% BTW, zonder communicatiekosten maar inclusief EGW, Ivago (papier/rest), wekelijkse schoonmaak, gebruik gemeenschappelijke keuken en mogelijkheid tot gebruik vergaderzalen.

Tijdens de kantooruren kan u altijd op afspraak met ons secretariaat dit kantoor bezoeken. Bel ons op 09/220 22 05.
Kent u iemand die op zoek is naar een aangename werkplek? Dan kunt u rekenen op een eenmalige nettocommissie van 15% berekend op jaarbasis.

Foto's van de ruimte kan u in onderstaande link terugvinden.NIEUWSBRIEF: Btw-aftrek publiciteitskosten en commissies bij bouwpromotor: Hof van Cassatie vraagt het Hof van Justitie om verduidelijking